Ризики в інжинірингу будівель: сутність, причини, напрямки вирішення - Данилюк, Інна; Романовська, Ольга (Технічні науки та технології, 2023)
У статті досліджено фактори ризику, що виникають на різних етапах будівництва інженерних споруд. Визначені проєктні ризики, які впливають на ефективність виконаних будівельних робіт. У результаті дослідження визначені найбільш значущі види ризиків та фактори, що впливають на якість виконаних будівельних робіт. До таких факторів, зокрема, належать досвід та кваліфікація працівників, фінансові ризики (незаплановані витрати), дотримання графіку будівництва, ведення проєктної документації, людський фактор тощо. Надані рекомендації щодо уникнення різних видів ризиків під час проєктування та будівництва.