Передумови створення механізованих підйомників для обслуговування повітряних ліній електропередач - Бєляєва, Анастасія (Технічні науки та технології, 2023)
Стаття є оглядовою і представлена інформація має оглядовий характер. Ця робота присвячена дуже важливій темі в наш час, а саме передумовам для створення механізованих підйомників для обслуговування повітряних ліній електропередач. Метою є створення передумов для синтезу нових конструкцій індивідуальних механізованих підйомників з використанням методу диференціально-морфологічного аналізу. Визначено основні конструктивні та експлуатаційні вимоги до підйомників. Розглянуто класифікацію опор ліній електропередач та підйомників для обслугову- вання повітряних ліній електропередач. Розглянуто недоліки підйомників, існуючих в Україні та запропоновано найближчий аналог конструкції підйомника для розробки та обґрунтований такий вибір.