Про точні розв’язки рівнянь осі й кута повороту перерізу пружної балки - Бондар, Ольга; Пузирьов, Олександр (Технічні науки та технології, 2023)
На основі принципів та підходів функціонального аналізу інженерних методів розрахунку машинобудівних конструкцій на жорсткість у статті представлено отримані точні розв’язки рівнянь осі і кута повороту перерізу пружної балки. Визначено характер складності знаходження розв’язків і спосіб аналітичної оцінки точності розв’язків основного диференціального рівняння пружної лінії та рівняння кута повороту перерізу балки. Продемонстровано їх прикладне застосування на прикладі розрахунку стріли прогину й максимального кута повороту перерізу балки із заданим навантаженням.