Методи сумісності для ідентифікації пристроїв інтернету речей у гетерогенних мережах зв’язку на базі архітектури цифрових об’єктів - Корчан, Владислав; Морозова, Ірина (Технічні науки та технології, 2023)
Нині продукти, підходи та ініціативи, пов’язані з питанням сумісності Інтернету речей, поки що перебувають у стадії розробки. Пропрієтарний характер випуску пристроїв Інтернету речей спостерігався до 2017 року, що створило передумови та необхідність замислитися про створення вимог щодо сумісності пристроїв як для завдань спільної взаємодії, так і для завдань спільної ідентифікації, тобто щоб один пристрій Інтернету речей розумів інший пристрій Інтернету речей. Таким прикладом є системи, побудовані з урахуванням загального рівня послуг і реалізаціях сутностей загальних послуг, сервіс-орієнтованих архітектур, архітектур цифрових об’єктів і доменних імен.