Електрохімічне визначення формальдегіду - Совгуть, Марія; Косогін, Олексій (Технічні науки та технології, 2023)
Запропоновано проводити визначення формальдегіду (НСОН) електрохімічним методом. Встановлено, що надійне детектування НСОН можливе по величині струму його окиснення в лужному середовищі. Методом аналізу вольт-амперних кривих встановлено потенціали робочого електрода, за яких можливе окиснення НСОН. Запропоно-вано використовувати двохелектродну схему електрохімічного сенсора, що дозволить відмовитись від використання зовнішнього потенціостатуючого пристрою та зменшить енергоспоживання для роботи сенсора. Показано, що можливе визначення НСОН з використанням двохелектродної комірки, в якій робочий електрод виконано з платинованого титану, і потенціал якій задається товстошаровим допоміжним електродом, що містить в своєму складі діоксид мангану марки ЕДМ-2. Розроблена комірка після оптимізації складу може бути використана у складі сенсора для визначення формальдегіду в водному середовищі.