Інституційні особливості оцінки об’єктів підземної нерухомості - Нестеренко, Сергій; Радзінська, Юлія; Халіков, Сергій; Фролов , Олександр (Технічні науки та технології, 2023)
На сучасному етапі розвитку населених пунктів України дедалі актуальнішим стає питання використання підземного простору для зведення підземних об’єктів. Під час оцінювання підземної нерухомості необхідно враховувати різні аспекти, такі як геологічні та гідрогеологічні умови, ринкова кон’юнктура, технічний стан та інші, а також дотримуватися вимог законодавства та професійних стандартів. Також слід зазначити, що оцінка підземної нерухомості може відрізнятися від оцінки звичайної нерухомості. Оцінка підземної нерухомості також може включати оцінку ризиків та можливостей, пов'язаних з її використанням. Оцінювання об’єктів підземної нерухомості має певні інституційні особливості, кожна з яких потребує поглибленого дослідження та визначення відмінностей від наземноїнерухомості.