Теоретичні засади професійно орієнтованого навчання математичних дисциплін для майбутніх інженерів-механіків - Пасов, Геннадій; Кологойда, Антоніна; Корнієнко, Світлана; Мурашковська, Віра (Технічні науки та технології, 2024)
Дослідження вказує на актуальність та важливість вдосконалення підходів до навчання математичних дисциплін для майбутніх інженерів-механіків з урахуванням їхніх професійних потреб та реальних викликів сучасної індустрії. Аналіз сучасних методів навчання дозволяє виявити недоліки та прогалини в підготовці здобувачів вищої освіти, а рекомендації щодо інтеграції математичних дисциплін з інженерною практикою, використання інноваційних методів навчання, адаптації до індивідуальних потреб та співпраці з промисловістю можуть значно покращити якість підготовки майбутніх інженерів-механіків.