Математичні моделі в комп’ютерних науках - Бондар, Ольга; Ізвалов, Олексій (Технічні науки та технології, 2024)
На основі широкого уявлення про математичну модель, як про абстрактний об’єкт, який може бути, зокрема, методом дослідження, у роботі досліджено розв’язки окремих задач, які запропоновано розглянути в якості математичних моделей. Розглянуто приклади визначення або ідентифікації реальних об’єктів програмування за отриманими моделями з їх можливими застосуваннями в комп’ютерних науках. Показано значення даного дослідження для розвитку абстрактного мислення програмістів. Зазначена можливість застосування дослідження в навчанні майбутніх фахівців з комп’ютерних наук, а саме, майбутніх вебдизайнерів, розробників ігрових додатків, фахівців з розпізнавання образів.