Порівняльна оцінка якості соняшникової олії - Денисенко, Тетяна; Коваль, Крістіна; Напалько, Вікторія (Технічні науки та технології, 2024)
У дослідженні проведено оцінювання якості соняшникової олії провідних виробників згідно з вимогами нормативної документації. Результати показали, що інформація, зазначена на етикетках, повністю відповідає встановленим вимогам. Органолептичні показники якості зразків олії задовільнять вимоги стандарту. Фізико-хімічні показники - йодне, кислотне та перекисне числа - знаходяться в межах вимог державного стандарту. Натомість за показником масової частки вологи та летких речовин доброякісними виявилися не всі досліджувані зразки.