Формування композиту при варіюванні дисперсності наповнювача та виду зв’язуючого - Мельник, Любов (Технічні науки та технології, 2024)
Об’єктом дослідження стали композиційні матеріали з використанням відсівів андезиту як фракціонованого наповнювача та сополімерів як матриці. Встановлено зміни фізико-механічних властивостей композитів при варіюванні вмісту (55-85 мас.%) і гранулометрії наповнювача та виду полімерного зв’язуючого. За результатами тестувань показана можливість регулювання параметрів властивостей полімерних композитів, при цьому діапазон їх змін виглядає таким чином: водопоглинання 2,2-14,9 %, густина 1,24-1,96 г/см3 стираність 0,005-0,1 г/см2, модуль пружності 41-83 Па/мм2, що вказує на перспективність виготовлення та практичного використання отриманих зносостійких композитів у будівництві.