Особливості роботи напірних похильних збірних дренажних трубопроводів за наявності похилу рівня ґрунтових вод - Кравчук, Андрій; Кравчук, Олександр; Возний, Олександр (Технічні науки та технології, 2024)
На основі аналізу системи диференційних рівнянь, які описують рух рідини в збірних дренажних трубопроводах, що прокладені і працюють за наявності певного похилу рівня ґрунтових вод, запропоновані досить прості і зручні для застосування аналітичні залежності для розрахунку основних гідравлічних і конструктивних характеристик таких труб. Досліджено, як величина геометричного похилу прокладання дренажної труби та рівень ґрунтових вод впливає на її розрахункові характеристики.