Структуризація територіальних зон з погляду встановлення обмежень у використанні земель - Петраковська, Ольга; Михальова, Марія (Технічні науки та технології, 2024)
Встановлення обмежень щодо використання земель, як механізм забезпечення сприятливих умов життєдіяльності населення та сталого розвитку територій, має вагоме значення. Проведено аналіз коректності назв територіальних зон (груп об'єктів) їхньому змістовному наповненню, мети їх встановлення відповідно до законодавчо визначених обмежень для реєстрації в державному земельному кадастрі. Проведене дослідження дозволило структурувати законодавчо визначені зони й об’єднати їх в дві агреговані групи: об’єкт зазначений в назві не має відношення до накладання обмежень у використання земель; об’єкти зазначені в назві є підставою або передумовою для накладання обмежень. Результати дослідження ілюструють необхідність в удосконаленні понятійного апарату щодо назв територіальних зон; впорядкувати територіальні зони, якими визначено обов’язковість накладання обмежень. Стаття є науково-методичною.