Інтеграція систем визначення координат об'єктів та дешифрування знімків дистанційного зондування землі - Сахно, Євгеній; Щербак, Юлія; Коваленко, Світлана; Хрістодулопулос, Арістідіс (Технічні науки та технології, 2024)
У науковій статті представлені дослідження інтеграції систем визначення координат об’єктів та дешифрування знімків дистанційного зондування землі, які тісно пов’язані з підвищенням точності позиціонування, дешифруванням отриманих знімків та достовірності отриманих навігаційних даних. Крім того, в роботі розглянуто можливості використання сучасного програмного комплексу Digitals для дешифрування космічних знімків, який є найбільш простим у використанні та є спеціалізованим для дешифрування, збору і аналізу даних на забудованих територіях. Також наведено приклади вихідного та дешифрованого растра. Виконані дослідження дозволили отримати координати досліджуємого об’єкту при взаємодії програмних комплексів Google Earth та QGIS з Digitals, що дало змогу скоротити час на розпізнавання отриманих знімків, та складання проєктів землекористування та кадастру. Використання інтегрованих пакетів, хоча із деякими обмеженнями, проте дає змогу автоматизувати дану технологію і пришвидшити отримання результату.