Вплив тиску рідини на технологічну пластичність металу при прямому гідромеханічному видавлюванні осесиметричних виробів - Сабол, Сергій; Холявік, Ольга; Бородій, Юрій; Проценко, Павло; Піманов, Валерій; Компанієць, Георгій (Технічні науки та технології, 2024)
У роботі представлено результати проведення чисельних експериментів з моделювання процесу холодного гідромеханічного видавлювання методом скінчених елементів за допомогою програмного комплексу Deform, з метою визначення впливу основних параметрів видавлювання (тиск рідини, ступінь деформації, граничні умови) на напружено-деформований стан (НДС) заготовки, зусилля гідромеханічного видавлювання та ступінь використання ресурсу пластичності. Визначено оптимальне значення параметрів процесу з погляду забезпечення максимальної величини технологічної пластичності деталей при гідромеханічному видавлюванні.