Розробка спеціалізованого обладнання для виготовлення деталей листовим штампуванням - Бородій, Юрій; Садовський, Олександр; Холявік, Ольга; Сабол, Сергій; Проценко, Павло; Піманов, Валерій (Технічні науки та технології, 2024)
Технології ковальсько-штампувального виробництва мають прогресивний характер, що забезпечує високу якість, точність, продуктивність та покращення механічних властивостей деталей, що є необхідним для авіабудівної та аерокосмічної галузі. Однак виникає потреба у створенні нових типів обладнання для виготовлення певної групи деталей. Метою роботи є вироблення технічних пропозицій щодо використання штампувального обладнання та оснащення нетипової конструкції для отримання деталей з листових заготовок, які будуть впроваджені у виробництво. В роботі запропонована конструкція спеціального обладнання для виготовлення листових деталей, що базується на застосуванні пневмоциліндру.