Проєктування системи керування дрона у складі захисної мультиагентної системи - Казимир, Володимир; Роговенко, Андрій; Карась, Олексій (Технічні науки та технології, 2024)
У статті представлено результати науково дослідження існуючих архітектур систем керування дронів. Наведені приклади застосування цих архітектур у реальних пристроях. Виділені та наведені основні структурні елементи типових систем керування. Визначено основні вимоги до систем керування дроном у мультиагентній системі. Запропоновано архітектуру системи керування дроном на базі одноплатного мікрокомп’ютера та програмного забезпечення системи керування дроном у мультиагентній системі. Проведена оцінка продуктивності системи керування дрона при виконанні задач обробки та розпізнавання аудіосигналу. Обґрунтовано подальший напрямок розвитку функціонала запропонованої архітектури системи керування дроном у складі рою.