Аналітичні дослідження силового навантаження привода натискної плити у штанцювальному пресі - Регей, Іван; Книш, Олег; Бегень, Петро; Михайлів, Юрій (Технічні науки та технології, 2024)
Відповідальною і важконавантаженою є штанцювальна техніка, призначена для виготовлення розгорток пако-вань із картону. Наголошено на актуальності завдання з дослідження силового навантаження привода натискної плити. Наведено аналітичні залежності для геометричного синтезу ланок розклинювального механізму її привода. Встановлено, що процес штанцювання картонних заготовок натискною плитою включає дві фази. Наведено аналі-тичні залежності для розрахунку складових сил навантаження ланок розклинювального механізму та моменту сили на приводному валу. Встановлено, що протягом початкової фази силове навантаження привода суттєво менше за навантаження протягом основної фази. Розкрито реальну картину характеру навантаження привода натискної плити у процесі штанцювання картонних розгорток.