Функціональна модель системи виявлення та прогнозування кіберзагроз для корпоративних комп’ютерних мереж з використанням експертних оцінок - Міщенко, Максим (Технічні науки та технології, 2024)
У роботі представлено функціональне моделювання системи виявлення та прогнозування кіберзагроз для кор-поративних комп’ютерних мереж із використанням модуля експертних оцінок. У створеній моделі пропонується використовувати компоненти для виявлення та прогнозування кіберзагроз як джерело наповнення бази знань експер-тної системи, що в поєднанні з експертними оцінками та моделлю на основі теорії ігор, дозволить генерувати звіти та рекомендації щодо кібербезпеки. У роботі описано активності системи, ресурси та механізми виконання згідно зі специфікаціями IDEF0. Зроблено декомпозицію активності «виявлення та прогнозування кіберзагроз із викорис-танням експертних систем» та «виявлення кіберзагроз та мережевих аномалій».