Вибір між реляційними та нереляційними базами даних - Резніченко, Олег; Ляшенко, Оксана; Архипова, Вікторія (Технічні науки та технології, 2024)
Стаття є оглядово-інформаційною. У цьому дослідженні розглянуто основні характеристики сучасних моделей баз даних, що використовуються для зберігання та обробки інформації, яка може бути отримана в будь-якій галузі науки, суспільства та промисловості. Розглянуто ключові характеристики та особливості сховищ даних. Визначено, що існує дві основні моделі баз даних – реляційні та нереляційні. Сформульовано їхні недоліки та переваги, що обмежують або, навпаки, розширюють їхні функціональні можливості. Зроблено висновки щодо перспектив використання сховищ даних.