Особливості розповсюдження просочувальних рідин у процесі імпульсного імпрегнування бетону - Горюн, Олег (Технічні науки та технології, 2025)
У статті досліджено особливості розповсюдження просочувальних рідин у процесі імпульсного імпрегнування бетону. Проаналізовано вплив імпульсного тиску на проникнення рідини в капілярно-пористу структуру бетону. Встановлено залежність між втратами тиску, капілярним тиском та ударним (імпульсним) тиском просочувальної рідини. Визначено переваги імпульсного методу порівняно зі статичним імпрегнуванням. Отримані результати можуть бути використані для покращення технологій імпрегнування бетону, побудови математичної моделі імпульсного імпрегнування бетону з врахуванням впливу частоти повторювання імпульсів тиску рідини.