Порівняльний аналіз розміру інсталяційного пакета і часу запуску мобільного застосунку - Ілляшенко, Олег (Технічні науки та технології, 2025)
У статті розглянуто три технологічні стеки розробки мобільних застосунків для ОС Android: Android (Native), Flutter та React Native. Представлено результати експериментального порівняння розміру інсталяційного пакета (APK) та часу запуску (TTID) при cold start сценарії. Дослідження новоствореного проєкту показало, що найменший розмір APK має Flutter з увімкненою оптимізацією R8, найшвидший запуск забезпечує Android (Native) підхід. React Native хоч і поступився за обома параметрами своїм конкурентам, але все одно показав гарні результати які не є підставою для відмови від його використання. Всі підходи можуть бути ефективно застосовані залежно від специ-фіки проєкту, доступних ресурсів і вимог до продуктивності.