Інтеграція технології 3D-сканування при створенні моделі будівлі ліцею - Титюк, Андрій; Ярова, Тетяна; Середа, Світлана; Сіренок, Кирило; Правоторова, Анастасія (Технічні науки та технології, 2025)
У статті висвітлено результати інтеграції інноваційних технологій 3D-сканування в освітнє середовище на прикладі взаємодії Українського державного університету науково-технологічного ННІ ПДАБА з ліцеєм № 54 м. Дніпро. Основною метою дослідження є створення високоточної цифрової моделі навчального закладу з використан-ням лазерного сканера Leica BLK360. Проведено комплексне сканування екстер’єрів та інтер’єрів будівлі, що забезпе-чило отримання просторових даних для подальшої реконструкції, аналізу та використання в освітніх і наукових цілях. Проєкт демонструє ефективність упровадження сучасних цифрових технологій у сферу загальної середньої освіти та сприяє розвитку STEM-напрямів.