Геоінформаційний підхід до візуалізації даних гідрологічних постів у Львівській області - Тарасович, Ярослав; Нікулішин, Володимир (Технічні науки та технології, 2025)
У статті представлено підхід до збору, опрацювання та візуалізації даних про рівень води у річках Львівської області на основі геоінформаційних технологій. Розроблено вебзастосунок з використанням програмного забезпечення ArcGIS, який забезпечує інтерактивне відображення гідрологічних постів та значень рівня води у вигляді графіків і таблиць за обраний часовий період. Джерелом даних слугують спостереження, надані Басейновим управлінням водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну. Запропоноване рішення сприяє покращенню гідрологічного моніторингу, підтримці прийняття управлінських рішень щодо попередження паводків і реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з водними ресурсами.