МЕТОД АВТОМАТИЧНОГО ГЕОДЕЗИЧНОГО СУЦІЛЬНОГО КОНТРОЛЮ ДЕФОРМАЦІЙ ІНЖЕНЕРНИХ СПОРУД - Малік, Тетяна Миколаївна; Бурачек, Всеволод Германович; Брик, Ярослав Петрович (Технічні науки та технології, 2016)
Розглянуто метод автоматичного геодезичного суцільного контролю деформацій інженерних споруд, в основі якого лежить спосіб побудови оптико-електронної створної лінії на основі фотоелектричного ланцюга деформаційних марок. Результатом запропонованого методу контролю деформацій інженерних споруд є підвищення точності вимірювання деформацій і суцільне охоплення контрольними вимірюваннями всього об’єму інженерної споруди, включаючи всі внутрішні конструкції, а також підвищення оперативності контролю деформацій.