МІНІМАЛЬНИЙ РОЗМІР ЗАГОЛОВКУ HTTP ДЛЯ ДОДАТКІВ - Kazymyr, Volodymyr; Mokrohuz, Andrii; Moshel, Mykola (Технічні науки та технології, 2018)
Протокол рівня додатків HTTP забезпечує дуже високу масштабованість і може використовуватися для передачі будь-якого типу інформації між клієнтом і сервером. HTTP має заголовок відповіді / запиту, який може бути розширений відповідно до технічної інформації, яку потрібно передати від клієнта до сервера. Ця інформація може бути зайвою для передачі в кожному запиті / відповіді. У статті ми визначили мінімальну конфігурацію заголовка відповіді / запиту, що зменшити об’єм технічної інформації. Мобільні пристрої мають обмежені ресурси, такі як заряд батареї акумулятора і передача даних через мобільні мережі, що може бути дорогим у випадку 3G або 4G. Додаткові витрати на трафік слід уникати або зменшувати, коли використовуються мобільні пристрої. Ми провели експеримент для збору запитів / відповідей HTTP та визначення різниці між загальним заголовком HTTP запиту / відповіді та мінімальною теоретичною конфігурацією заголовка.