ПРОЕКТУВАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЯ РОБОТИЗОВАНИХ АВТОМОБІЛІВ, ЯКИМИ КЕРУЄ MYRIO - Patrik, Šarga; Adrián, Kollár (Технічні науки та технології, 2020)
Актуальність теми дослідження. Безпека людини на першому місці. Тому діяльність людини в багатьох сферах замінюється машинами. У багатьох випадках ця заміна здійснюється роботизованими автомобілями, які відправляються в місця, недоступні або небезпечні для людини. Використання роботизованих автомобілів починається від найменших моделей для огляду трубопроводів, обмежених просторів, каналізації тощо, до більших і досконаліших машин, які здатні перевозити більше ваги, а отже, більше електроніки та робототехнічних деталей, для подолання складної місцевості, нерівностей , перешкоди та замінять людину на роботах, небезпечних для життя. Роботизовані машини для розвідки, пошуку та знищення вибухових речовин – прекрасний приклад. Постановка проблеми. Метою дослідження було створити оглядовий роботизований автомобіль, керований пристроєм MyRIO. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Розробляючи модель та готуючи цю роботу, ми врахували як сучасні джерела - публікації та статті, що стосуються сучасного стану розвитку оглядових роботизованих машин, так і існуючі рішення щодо роботизованих автомобілів, які широко доступні на ринку. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. На цьому етапі автономне керування не розглядалося, але може бути здійснене в подальших дослідженнях. Постановка завдання. Мета цієї статті – пояснити, як можна побудувати роботизований автомобіль за допомогою апаратних засобів MyRIO та програмного забезпечення LabVIEW. Виклад основного матеріалу. У нашій роботі були використані компоненти від National Instruments. Зокрема, пристрій MyRIO та програмне забезпечення LabVIEW. Висновки відповідно до статті. Конструкція роботизованого автомобіля була розроблена в Solidworks. Комп’ютерна система управління була запрограмована в середовищі LabVIEW, а її конкретні змінні дозволяють ділитися з іншими пристроями. Зрештою, роботизований автомобіль керувався планшетом у додатку Data Dashboard. Функціональність була перевірена на місцях і підтвердженo, що оглядовий роботизований автомобіль був готовий до використання на практиці.