ПРОПОЗИЦІЯ МОНІТОРИНГУ ТЕПЛООБМІННОЇ СТАНЦІЇ - Šarga, Patrik; Strnisko, Patrik (Технічні науки та технології, 2021)
Нині є значна тенденція у використанні технології IoT з хмарним з’єднанням. Таке розгортання здійснюється з різних причин, таких як підвищення ефективності виробництва - економічні, моніторинг забруднення - навколишнє середовище, моніторинг здоров’я - медичне, моніторинг погоди - сільське господарство, моніторинг руху - транспорт тощо. Дані, отримані за допомогою технології IoT, потім обробляються та базуються на них ми можемо передбачити подальший розвиток параметрів, що контролюються. За оцінками, до 2025 року у світі буде приблизно 75,44 млрд пристроїв Інтернету речей. Метою дослідження було створити недорогу систему моніторингу та захисту теплообмінної станції. Технологія IoT використовується в різних областях, про що свідчать публікації. Конкретні рішення, що використовуються в промисловості, пропонуються, наприклад, компаніями Amper Technologies або Axzon. Система Amper Technologies та їхня заводська ОС ефективно використовують датчики для покращення виробничого процесу. Датчики реєструють ряд важливих аспектів, включаючи споживання енергії та простої, тому керівництво може краще планувати окремі процеси, зменшувати витрати та визначати зони зростання. Датчики Axzon забезпечують дані в режимі реального часу під час виробничого процесу в автомобільній промисловості, а їх технологія прогнозного обслуговування відстежує стан заводського обладнання, щоб запобігти відмовам та тривалим ремонтам. Існуючі професійні рішення є економічно ефективними, і це може стати перешкодою для їх втілення на практиці. Ця стаття має на меті сприяти розвитку доступних систем моніторингу та безпеки. Наша мета - вказати на можливості розгортання технології IoT на пристроях, які в першу чергу не містять цієї технології, і зазначити, що модернізувати будь-які старіші пристрої з урахуванням сучасних тенденцій моніторингу не є проблемою. Переваги цих технологій набагато більші, ніж витрати. Розроблено повністю функціональну недорогу систему моніторингу теплообмінників. Випробування підтвердили повну функціональність системи моніторингу. На наступному етапі система буде введена в експлуатацію, а потім оптимізована.