МОНІТОРИНГ ЕКОЛОГІЧНОГО СТАНУ РІЧОК ДЕСНЯНСЬКОГО БАСЕЙНУ - Мовенко, Віктор (Технічні науки та технології, 2021)
В даній роботі, на основі матеріалів Деснянського басейнового управління водних ресурсів Держводагенства України та Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації був прове- дений аналіз моніторингу водокористування та водовідведення в Чернігівській області за 30 років, побудований гра- фік водокористування та водовідведення, який показав динаміку змін в цій галузі. Також були визначені основні речо- вини забруднювачі та підприємства, які скидають забруднені стоки у відкриті водойми. Запропоновані шляхи поліпшення екологічного стану водних ресурсів Чернігівського регіону.