ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ТУНЕЛЮВАННЯ В СУЧАСНИХ КОМП’ЮТЕРНИХ МЕРЕЖАХ - Риндич, Євген; Боровик, Андрій; Боровик, Олексій (Технічні науки та технології, 2022)
У статті наведено результати напівнатурного моделювання мережевої системи та аналіз використання сучасних технологій створення конфіденційних каналів зв’язку (тунелів) у публічних та приватних комп’ютерних мережах. Дослідження проведено з метою виявлення особливостей реалізації та використання програмного забезпечення за умови використання різного апаратного забезпечення відомого виробника мережевого обладнання Mikrotik. Виявлено особливості різних технологій тунелювання, що використовуються в мережевих пристроях з апаратними засобами шифрування, та надано рекомендації щодо їх використання.