Удосконалення електрошлакового наплавлення хромистих чавунів - Кусков, Юрій; Лебедєв, Володимир; Жданов, Володимир (Технічні науки та технології, 2022)
Показано, що електрошлакове наплавлення хромистих чавунів дозволяє значно покращити їхні механічні властивості й отримувати бездефектний якісний наплавлений метал і виріб загалом. Запропоновані нові технічні рішення щодо обладнання зі струмопідвідним кристалізатором. Така техніка та технологія є досить перспективною і ефективною. Вона може бути запропонована для більш широкого впровадження в певних галузях виробництва завдяки порівняно простій реалізації способу наплавлення хромистих чавунів, який дозволяє в досить широкому діапазоні регулювати структуру та експлуатаційні властивості наплавленого чавуну.