Вплив модифікації вуглецевих нанотрубок на мікроструктуру та функціональні властивості полімерних нанокомпозитів на основі поліетилену - Лисенков, Едуард (Технічні науки та технології, 2022)
У науковій статті наведено результати досліджень мікроструктури та функціональних характеристик полімерних нанокомпозитних матеріалів на основі поліетилену шляхом введення до їхнього складу модифікованих вуглецевих нанотрубок. З метою поліпшення властивостей матеріалів проводили модифікацію нанотрубок за допомогою поліетиленгліколю. Методами оптичної мікроскопії, імпедансної спектроскопії та механічних випробувань було досліджено мікроструктуру, електричні та механічні характеристики полімерних нанокомпозитних матеріалів. Показано, що нековалентна функціоналізація ВНТ за допомогою обробки поліетиленгліколем приводить до кращого розподілу нанотрубок у полімерній матриці та поліпшення електричних і механічних властивостей нанокомпозитних матеріалів на основі поліетилену.