Аналіз конструкції ліфта-підйомника для людей з особливими потребами та його бачення в майбутньому - Бєляєва, Анастасія; Верба, Ірина; Даниленко, Олександр (Технічні науки та технології, 2022)
Стаття є описовою та присвячена аналізу запропонованого ліфта-підйомника та баченню його у майбутньому для людей з обмеженими можливостями. Задача цієї статті запропонувати бачення конструктивних змін ліфта-підйомника з кріслом-трансформером, що зміг би допомогти літній людині або молодій людині з особливими потребами чи з проблемами опорно-рухомої системи переміщатися у просторі без болю та допомоги інших осіб. Розглянуті види підйомників, інші варіанти аналогічних виробів. Визначено напрямок подальших досліджень.