Визначення електрохімічних властивостей природних іонних рідин нового покоління - Воробйова, Вікторія; Васильєв, Георгій; Трус, Інна; Лінючева, Ольга (Технічні науки та технології, 2022)
Нині розвиток сучасної хімічної технології та інженерії спрямований на концепцію екологізації та впровадження «зелених» технологій. Тому вивчення низькотемпературних евтектичних розчинників, що є дешевими та екологічними, набуває особливо важливого значення. У роботі синтезовано 6 розчинників при використанні холін хлориду, молочної кислоти, проліну, бетаїну, пропанолу та сечовини. Підтверджено формування водневих зв’язків між компонентами та визначені електрохімічні характеристики синтезованих іонних рідин. Проведені дослідження показали, що сечовина та молочна кислота є найбільш придатними сполуками для утворення НЕР.