Використання розумних компонентів у проєктуванні складних роботизованих місць - Марцинко, Петер; Ковалюк, Давид (Технічні науки та технології, 2022)
Метою цієї статті було роз’яснити роботу зі SmartComponents. Ми познайомилися з методами програмування промислових роботів. Ми представили програмне забезпечення моделювання RobotStudio від ABB, яке використовується для автономного програмування роботів. Представлено деякі SmartComponents, які використовуються в цьому програмному забезпеченні моделювання для виконання різноманітних необхідних дій на робочому місці. На початку роботи увага присвячена презентації створених нами моделей для проєктування, а окрему главу ми присвятили створенню власного функціонального механізму за допомогою програмного забезпечення RobotStudio, яке згодом використовували при проєктуванні робочих місць. Далі представлено окремі пристрої, які використовуються на робочому місці. Їх компонування і подальше створення завдань виконуються на робочому місці за допомогою інтелектуальних компонентів і різноманітних сигналів, що створюються в контролерах роботів. Це необхідно для моделювання моделей у програмі RobotStudio, а також у програмах САПР, особливо SolidWorks і Creo. Для другої концепції ми розглянули функцію Multi Move. Після складання обох робочих станцій ми повинні декілька разів змоделювати працездатність робочих станцій і перевірити їх функціональні можливості. У подальшому це дозволяє порівняти обидві концепції з точки зору ефективного використання пристроїв, які містяться в розроблених концепціях. Після створення обох конструкцій у програмі RobotStudio можна буде заощадити витрати на придбання обладнання або простої між операціями. Заміна одного конвеєра, по якому на піддоні рухаються три різні сталеві профілі, та використання трьох різних конвеєрів дозволять скоротити час зварювання, і тим самим досягти більшої кількості виготовлених конструкцій. За попередніми оцінками в першій концепції ефективність робота IRB 6660 буде на 7,2 % нижче, ніж у випадку другої концепції. Це пов’язано з тим, що за першою концепцією було виготовлено за одну годину загалом 13 штук, а за другою їх було 16. Це забезпечило більш ефективне використання робота IRB 6660 у другій концепції.