Дослідження температурного стану авіаційних шин іноземного виробництва - Кульба, Павло; Чередніков, Олег; Бояров, Володимир; Єрошенко, Андрій (Технічні науки та технології, 2022)
Проведені дослідження впливу експлуатаційних факторів на зношення авіаційних шин у процесі проведення дослідної експлуатації з метою визначення температурного стану та обґрунтування рішення про допуск авіаційних шин до штатної експлуатації. Розглянуто спектр навантажень і швидкостей шин, типові види зношувань протектора, залежності зміни навантаження і швидкості за часом і відстанню під час виконання етапів виконання польотного завдання. Визначено вплив недостатності тиску та перевантаження на зсувні зусилля та температурні параметри. Проведено аналіз особливостей експлуатації шин залежно від кількості польотів до зняття шин від шляхової швидкості при відриві під час зльоту літака та від посадкової маси літака.