Використання струменевих технологій для силового впливу на вал гідростатичного підшипника - Сахно, Євгеній (Технічні науки та технології, 2023)
У науковій статті наведені дослідження формування епюри тисків у модернізованому гідростатичному підшипнику на основі технологій струменевої подачі рідини до гідровузла. Також у роботі розглянуто питання взаємодії імпульсного струменя з валом гідростатичного підшипника. Проведено комп’ютерне моделювання формування полів тиску у звичайному та модернізованому гідростатичному підшипнику.