Вплив магнітного поля на якість внутрішньої мікроструктури при лазерному сплавленні порошку - Кондрашев, Павло (Технічні науки та технології, 2023)
При проєктуванні технологічних процесів перед розробниками завжди стоять завдання, спрямовані на підвищення ефективності реалізації процесу 3D-технологій, а також вдосконалення технологічного оснащення. Основні зусилля спрямовані на пошук підвищення якісних показників внутрішньої структури сплавлених виробів. Метою статті є покращення якості внутрішньої мікроструктури сплавлених примітивів із порошкової композиції AlSi10Mg, за рахунок додавання в зону лазерної обробки статичного магнітного поля при реалізації технології DMLS. У цій роботі було досліджено вплив статичного магнітного поля на мікроструктуру порошкової композиції AlSi10Mg. Результати показали, що застосоване магнітне поле призводить до збільшення відносної щільності (зменшення пористості внутрішньої мікроструктури та зменшення інтервалу між дендритами в обробленому матеріалі).