Система виявлення проникнень на базі UWB-технології - Гумен, Микола; Кущевський, Дмитро (Технічні науки та технології, 2023)
Розглянуто та проаналізовано системи контролю доступу персоналу для забезпечення захисту від зовнішніх та внутрішніх правопорушників. Розроблено систему виявлення сторонніх осіб у приміщеннях установ та організацій Проаналізовано стандарти RFID, BLE, WiFi, UWB та актуальність їх застосування в запропонованій системі. Для реалізації в системі обрано стандарт бездротового зв’язку UWB (802.15.4z). Система дає змогу ідентифікувати уповноважених працівників та виявляти зловмисників у реальному часі без розпізнавання облич та складних алгоритмів машинного навчання.