Утворення об’ємної форми паковань тунельним методом: обладнання і шляхи удосконалення - Коломієць, Андрій; Котовський, Остап (Технічні науки та технології, 2023)
У роботі представлено інформацію про особливості завершальної операції з утворення картонної тари, готової до запакування продукції. Розглянуто процес утворення об’ємної форми коробок і лотків з пласких розгорток шляхом одночасного або почергового згинання їхніх клапанів, що є основою тунельного методу. Виконано аналіз обладнання, що здійснює процес формування паковань, визначено основні й допоміжні функції, описана будова і робота його різновидів. Класифіковано машини-автомати, що здійснюють процес формування паковань за відповідними ознаками, а також їхніх модулів. Запропоновані перспективні шляхи їхнього удосконалення. Стаття є публікацією науково-методичного характеру.