Наземно-бортові системи випробувань та діагностики вертолітних редукторів - Пилипенко, Олег (Технічні науки та технології, 2023)
Стаття є оглядово-інформаційною. Представлені: обґрунтування вібродіагностики зубчастих передач газотурбінних двигунів та редукторів вертольотів, інформаційно-вимірювальні системи контролю відпрацювання втомного ресурсу вертолітних редукторів, система збору й обробки польотної інформації, методика оцінки та апаратно-програмні засоби визначення вібраційних параметрів авіаційних механізмів, бортові комплекси накопичення та обробки діагностичної інформації, робота бортової системи діагностики вертольотів і центру супроводження експлуатації вертольотів за технічним станом.