Підвищення ефективності безпроводових систем передачі даних в умовах застосування засобів радіоелектронної боротьби - Семендяй, Сергій (Технічні науки та технології, 2023)
У статті розглянуто деякі технології, що забезпечують автономність безпілотних літальних апаратів (БпЛА) на полі бою, методи підвищення ефективності каналів звʼязку БпЛА в умовах застосування засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ). Також розглянута розробка тестової моделі каналу звʼязку бездротових засобів передачі даних (БЗПД), призначена для відпрацювання технологій протидії засобам радіоелектронної боротьби (РЕБ) та навчання нейронної мережі. Стаття присвячена проблемам створення методів та моделей, що використовують технології програмно визначеного радіо (SDR), когнітивного радіо та багаторівневу параметричну адаптацію кодових конструкцій турбокоду за допомогою штучного інтелекту для підвищення ефективності безпроводових систем передачі даних в умовах активного застосування засобів радіоелектронної боротьби через забезпечення достовірності інформації.