Удосконалення методів діагностування автотрансформатора із зовнішнім та внутрішнім дефектом у високовольтному уводі - Зайцев, Сергій; Тіхенко, Валентин (Технічні науки та технології, 2023)
Наведено результати діагностування оливонаповненого силового автотрансформатора АТДЦТН-200000/330/110/10 із зовнішнім та внутрішнім дефектом в оливонаповненому високовольтному уводі ГМТПА-45-330/1000 У1. Досліджено: електричні характеристики для цього електробладнання та фізико-хімічні характери-стики проб трансформаторних олив; вплив імпульсного електричного струму високої напруги на зміни концентрацій розчинених у мінеральній трансформаторній оливі діагностичних компонентів СН4, С2Н2, С2Н4, С2Н6, СО2, СО, Н2О у присутності розчиненого Н2. Отримані результати досліджень дозволяють підвищити надійність діагностування оливонаповненого силового автотрансформатора із зовнішнім та внутрішнім дефектом в його оливонаповненому високовольтному уводі.