Метод диференціальної радарної інтерферометрії для моніторингу територій підземного сховища газу - Кухтар, Денис; Олеськів, Роксолана (Технічні науки та технології, 2023)
У роботі представлено використання методу диференціальної інтерферометрії для території підземного га-зосховища, який дозволяє відстежити вертикальний рух топографічної поверхні об’єкту. Представлено результати опрацювання 29 радіолокаційних знімків, отриманих супутником Sentinel-1 за період з червня 2020 р. до травня 2021 р. На основі результатів опрацювання було отримано 28 деформаційних карт, які показують динаміку вертикальних рухів земної поверхні між послідовними зніманнями. Результати узгоджуються з даними наземних досліджень та відповідають сезонним рухам покрівлі газосховища, зумовлених виробничими процесами. Вважаємо застосування методу дистанційного радіолокаційного зондування ефективним для моніторингу короткострокових рухів топографічної поверхні підземного сховища газу.