Оптимізація температурно-часових режимів пост-отвердження зносостійких епоксидних композицій - Фандєєв, Олександр; Полоз, Олексій (Технічні науки та технології, 2024)
Із застосуванням методу математичного планування експерименту Бокса-Уілсона встановлено оптимальний режим пост-отвердження зносостійких епоксидних композицій, що може застосовуватись при виготовленні деталей різних габаритів та товщини, покриттів. Порівняльною оцінкою серійного та розробленого оптимізованого режимів пост-отвердження товстостінних високонаповнених мультидисперсним силіцій карбідом зносостійких епоксидних виробів (піскові насадки гідроциклонів) доведено можливість скорочення загального циклу процесу за оптимізованим режимом з покращенням зносостійкості і фізико-механічних властивостей.