Особливості розроблення проєкту спостережень за осіданнями фундаменту багатоповерхової будівлі - Гера, Оксана; Олеськів, Роксолана; Дорош, Любов; Гринішак, Микола; Михайлишин, Володимир (Технічні науки та технології, 2024)
Наведено результати вибору пунктів висотної основи, місць закладання деформаційних марок та розроблення методики спостережень за осіданнями фундаменту багатоповерхової будівлі в м. Івано-Франківськ. У результаті виконання початкової серії вимірів визначені висоти закладених деформаційних марок, які будуть вихідними для встановлення величин осідань фундаменту будівлі. Виконані попередня оцінка точності запроєктованої мережі та аналіз результатів вимірювань початкової серії свідчать про отриману точність визначення висоти найслабшої деформаційної марки 1 мм.