Аналіз можливості застосування даних з відкритих джерел для формування бази геопросторових даних територіальної громади - Гамаюн, Інна; Пілічева, Марина (Технічні науки та технології, 2025)
У статті досліджено особливості використання даних з відкритих джерел з метою їх інтеграції для формування бази геопросторових даних територіальної громади. Розроблено систему класифікації відкритих джерел геопросторових даних за шістьма категоріями. Проведено порівняльний аналіз картографічних сервісів та ресурсів з доступним експортом геопросторових даних. Визначено, що більшість геопросторової інформації з картографічних сервісів можливо отримати у відкритих форматах, таких як: GeoJSON, KML (XML), SHP, проте точність даних варіює від 1 до 15 м. Визначено переваги та недоліки джерел геопросторових даних, а також встановлено, що тільки їх інтеграція дозволить сформувати базу геоданих з повною інформацією про об’єкти територіальної громади. Стаття є публікацією науково-методичного характеру.