Пошкоджуваність при експлуатації конструкцій з анізотропних матеріалів - Грабовський, Анатолій; Бондарець, Олександр (Технічні науки та технології, 2025)
На основі принципів та підходів до аналізу кінетики накопичення пошкоджень при експлуатації конструкцій з анізотропних матеріалів у роботі представлено методику оцінювання деградації фізико-механічних властивостей ані-зотропного матеріалу під дією пружно-пластичного навантаження, що враховує зміну об’єму і форми одиничного ро-зміру об’єму виділеного елементу матеріалу - репрезентативного елементу (РЕ).