Розробка ефективної хімічної технології очищення графіту для анодів літій-іонних акумуляторів - Хоменко, Володимир; Макєєва, Ірина; Кислова, Ольга; Нікулін, Дмитро (Технічні науки та технології, 2025)
Робота присвячена розробці технології хімічного очищення вітчизняного графіту із застосуванням суміші сульфатної кислоти та амоній фториду. Отримано акумуляторний графіт марки GAK-2 чистотою 99,95 %. Очищений графіт відповідає вимогам до анодних матеріалів для літій-іонних акумуляторів, що підтверджено електрохімічними випробуваннями. Зокрема, він демонструє високу ємність (350 мА∙год/г), первинну кулонівську ефективність (близько 90 %) та стабільність під час циклування. Наведені результати свідчать про перспективність розробленого метода хімічного очищення графіту для виробництва анодних матеріалів літій-іонних акумуляторів.