Збільшення ресурсу борошномельних вальців за рахунок зменшення глибини обробки поверхні - Бехало, Сергій (Технічні науки та технології, 2025)
Однією з актуальних науково-технічних задач є підвищення ресурсу деталі та обладнання, що напряму впливає на економічну складову його використання. Борошномельне виробництво також стикається з необхідністю заощаджувати. У роботі наведено загальну характеристику борошномельних вальців та технологічного процесу відновлення їх робочої поверхні. Зроблено та теоретично обґрунтовано припущення щодо можливого зменшення глибини обробки на стадії шліфування, що в подальшому дозволить підвищити загальний ресурс борошномельних вальців. Визначено можливі проблеми практичного впровадження наведеної оптимізації та варіанти їх подолання. Описано додатковий позитивний ефект імплементації дослідження.