Створення серії вебкарт, присвячених пам’яті героя України, відомого оперного співака Василя Сліпака - Ярема, Наталія; Нікулішин, Володимир; Деміхова, Світлана; Согор, Андрій (Технічні науки та технології, 2025)
У статті описано процес створення серії вебкарт, присвячених пам’яті Героя України, видатного оперного співака Василя Сліпака. Розглянуто джерела та методи збору даних, що використовуються для наповнення картографічного матеріалу. Особлива увага приділяється етапам розробки вебкарт за допомогою платформи ArcGIS Online. Також успішно було використано ArcGIS StoryMaps – онлайн-інструмент для створення та обміну історіями за допомогою інтерактивних карт. Цей інструмент було використано для представлення геопросторових даних та окремих сюжетних ліній з біографії Василя Сліпака. Результатом проєкту стали тематичні карти, що поєднують текстову інформацію, фотографії та просторові дані в єдиному візуальному середовищі. Такий підхід не лише зберігає пам’ять про видатну постать, але й служить прикладом використання ГІС у сфері збереження культурної спадщини.